איפה בבית לחם אתם יושבים? ממש צמוד לבית לחם. ממש בכניסה לבית לחם. מכיוון תקוע. אתה ממשיך עם הכביש אחרי הרודיון, שכחתי איך קוראים לו.
מה המשימות שלכם שם? מעבר להגנת המוצב, אני הייתי בחפ"ק מ"פ.
שזה קו חי"ר שם? זה קו חי"ר, עם כמה משימות טנקים שיש. הטנקים במוצב, מדי פעם מוציאים אותם. בגדול המשימות היו חסימת צירים.
קרי? קרי לנקז את כל התנועה של הפלסטינים לציר או לצירים מרכזיים. אין דרכים צדדיות שהם מגיעים. היה לי בתור חפ"ק הרבה ישיבה בג'יפ והסתכלות על די-ניין (דחפור משוריין) שחוסם צירים.
יוצר את המחסום מעפר? יוצר את המחסום. יום למחרת אתה רואה שפרשו אותו, פתחו אותו עם טרקטור. סיזיפי לחלוטין. מעבר לזה, השתתפות במעצרים של מבוקשים יחד עם כוחות מג"ב או מה שזה, ימ"מ, היחידות המיוחדות, בתור חפ"ק, בתור חיפוי.
לא היית בכוחות בפנים? הייתי מגיע עם הג'יפ, מחפה עליהם מבחוץ בזמן שהם עושים את המעצרים שלהם בבתים. ואחר כך בדרך כלל היו זורקים אצלנו את המבוקשים, את העצורים היו שולחים אלי לתוך הג'יפ, ואני הייתי צריך להוביל אותו ל-D.C.O (הממשל הצבאי) או לאן שלא. הוא היה יושב איתנו מאחורה. מעבר לזה, בשגרה היה כניסות לתוך בית לחם על בסיס יומי, אני חושב פעמיים-שלוש ביום. חפ"ק מ"פ, חפ"ק מג"ד, סיורים של המוצב. סתם, הפגנת נוכחות.
מה עושים בסיורים כאלה? בעיקר נוסעים. מדי פעם פורקים במקומות ספציפיים, בודקים תעודות. יש רשימה בג'יפ של מבוקשים או סמי-מבוקשים או דרושים לחקירה וכאלה. בדיקות שרירותיות לעוברים ושבים. וזהו.
נכנסים לבית לחם, סתם מסתובבים ברחובות? כן. היה גם, היה שם איזה בית קבוע שכל לילה או לא כל לילה, אחת לשבוע, פעמיים בשבוע, היו באים אליו, דופקים לו בדלת בלילה. הוא היה כבר, הוא היה בנוהל יוצא וצועק: "מה אתם רוצים, הייתם פה אתמול. די כבר, די כבר". לא עושים כלום. לא יודע, זה בחור שהיה חצי מבוקש, חצי זה, לא יודע מה רצו ממנו. אז הוא היה קבוע. בגדול זה הסתובבויות סתם. מדי פעם עוצרים סתם פלסטינים שעוברים שם.
היו מחסומים? לא בתוך בית לחם, רק בכבישי גישה אליה.
מחסומים מאוישים שהייתם עומדים שם? כן. אני לא עשיתי מחסומים, אז אני לא יכול להגיד לך מה הלך שם, בתוך המחסום. סתם, בדיקות תעודות זהות, בדיקות רכבים. (...)







עדויות
מדיה ותוכן




היה שם איזה בית קבוע שכל לילה או לא כל לילה 
מדיניות פרטיות ותנאי שימוש