תודה על תרומתך לשוברים שתיקה
בחרו סכום:
25
50
100

250
500
1,000
או הזינו סכום:
ש"ח
אירו
דולר
פאונד

תשלום באמצעות Paypal / כרטיס אשראי
חד פעמי
חודשי
המחאות

המחאות לפקודת "שוברים שתיקה" ניתן לשלוח ל:

"שוברים שתיקה"
ת.ד. 51027
ת"א 6713206

העברה בנקאית

ניתן לבצע העברה בנקאית לחשבוננו:

חשבון 340211 בסניף 567 (בית אסיה) בבנק הפועלים

זיכוי מס בארה"ב

ניתן להעביר תרומה דרך החשבון שלנו ב"קרן החדשה", לקבלת זיכוי מס על תרומות בארה"ב: לחצו כאן

לזיכוי מס באירופה צרו עמנו קשר במייל info@shovrimshtika.org

לפרטים נוספים

info@shovrimshtika.org

הרשמה לניוזלטר
שלח
צפו בניוזלטרים קודמים
תפריט
ניוזלטר Twitter Facebook Instagram Spotify YouTube
חיפוש מתקדם
קטגוריות דרגות יחידות איזורים תקופות
אגוזאוגדת איו"שאוגדת עזהאוגדת עזה, חטיבה דרומיתאחרביסל"חבית המשפט הצבאיגבעתיגבעתי, גדוד רותםגבעתי, גדוד שקדגדוד 5033 (מילואים)גדוד אב"כגדוד ארזגדוד חרבגדוד חרובגדוד לביאגדוד נחשוןגדוד קרקלגדוד שמשוןגדס"ר נח"לגדס"ר צנחניםגולניגולני, גדוד 12גולני, גדוד 13דובדבןדובר צה"לדוכיפתהמינהל האזרחיהנדסה הנדסה, גדוד 601הנדסה, גדוד 603הנדסה, גדוד 605חטיבה 5 (מילואים)חטיבת כפירחטמ"ר אפריםחטמ"ר בנימיןחטמ"ר הבקעהחטמ"ר יהודהחטמ"ר עציוןחטמ"ר שומרוןחי"רחיל האוירחיל החינוךחיל היםחילוץ והדרכה (פיקוד העורף)חרמ"שחרמ"ש חטיבה 401חרמ"ש חטיבה 7יהלוםימ"סמ"צ מעבריםמג"במגלןמודיעיןמודיעין קרבימילואיםמילואים - גדוד 7490 (נשרים מגמלא)מילואים - גדוד חרמ"ש 8104מילואים - חטיבת אלכסנדרונימילואים - חטיבת ירושליםמילואים - פיקוד העורףמשטרה צבאיתמתפ"שנ"מנח"לנח"ל 50נח"ל 931נח"ל 932נח"ל חרדיסחלבסיירת יעלסמו"ר (יהלום)עוקץעורב נח"לעורב צנחניםפיקוד דרוםפלח"ן גבעתיפלח"ן נח"לפלח"ן צנחניםפלס"ר גבעתיפלס"ר גולניפלס"ר נח"לפלס"ר צנחניםפלס"ר שריון 401פלס"ר שריון 7צנחניםצנחנים 101צנחנים 202צנחנים 890קרקלשח"םשייטת 13שלדגשריוןשריון 188שריון 401שריון 500שריון 7שריון 7, גדוד 75שריון 8, גדוד 455 (מילואים)תותחניםתותחנים - איכוןתותחנים - רוכב שמייםתותחנים 402תותחנים 404תותחנים 405תותחנים 411תותחנים 55תותחנים 9305 (מילואים)תותחנים MLRSתותחנים מורןתותחנים מיתרתצפיתנית
שדות חיפוש חופשי
קטגוריות
דרגות
יחידות
איזורים
תקופות
עדויות טקסט 2 ילדים בני 5 אחי, מתוקים
מספר קטלוגי: 451845
דרגה: סמ"ר
יחידה: פלס"ר נח"ל
אזור: אזור ג'נין
תקופה: 2015
סיווג עדות לפי קטגוריות:
[    ]
שירתת בשטחים?
בוא/י לדבר על זה!
חיילים וחיילות ששירתו במגוון תפקידי לחימה ותומכי לחימה בשטחים - בואו לתת עדות, בפנים גלויות או מבלי להיחשף.
בואו לשבור שתיקה.
למתן עדות ומידע נוסף:
info@shovrimshtika.org
129  צפיות    0  תגובות
2 ילדים בני 5 אחי, מתוקים
דרגה: סמ"ר
יחידה: פלס"ר נח"ל
אזור: אזור ג'נין
תקופה: 2015

כשתפסנו קו בגלבוע, תפסנו את מחסום ג'למה. וישבנו שם באיזשהו מוצב אז היו גם סיורים. שם זה גדר, זה לא כמו לתפוס בשומרון שאתה כאילו עושה, מבצע מעצרים בשכם. זה יותר כזה דומה ללתפוס גבול בצפון או משהו. אתה עושה סיורים על הגדר. יש שם גדר רצינית, ומה שקורה זה שאם יש פעילות ליד הגדר, אם יש שם לפעמים רועי צאן או מישהו שזה, כאילו חשוד, זה מתריע לחמ"ל ושולחים את הסיור.

מי מתריע? מה מתריע?יש שם (בגדר) חיישנים או דברים כאלה. זה מתריע  ואז הסיור הולך לנקודה. יום אחד, היו שני ילדים ליד הגדר וזה גרם להתרעה. הלכו הסיור ולקחו את הילדים, שמו אותם בג'יפ של הסיור והביאו אותם למוצב. ילדים בני 5. לא הסבירו להם, כי [החיילים] לא יודעים ערבית. לקחו אותם ואמרו כתירוץ, מין כזה: ההצדקה לקחת אותם הייתה שיש מצב שהם שולחים את הילדים האלה עם איזה מטען ואז [הם] שמים אותו וזה נראה תמים, ובעצם הם שמים לך שם איזה משהו. בקיצור, לקחו את הילדים האלה למוצב. זה הזוי, ואני כאילו: למה אנחנו לוקחים אותם? זה ילדים, [הם] מפחדים רצח, זה היה כאילו חוטפים אותם. הם לא מבינים מה הולך. שמים אותם במוצב, מה עושים? אז אמרו לשים אותם בש"ג, 2 ילדים בני 5 אחי, מתוקים. הלכתי והתחלתי לשחק איתם, אני מנסה לדבר איתם: "איך קוראים לך?", [זה מה ש]אני יודע להגיד להם. הם מפחדים, הם בוכים, וזה שני אחים, אח אחד מחבק את השני ומנסה להרגיע אותו ואני כזה: פאק, איזו טראומה בטח לילדים האלה, הם תקועים פה בביתן, תחשוב כזה ביתן ש"ג, הכול כזה ציורים של חיילים שבוזים על הקירות. ואני יושב איתם עם נשק, אין מקום לזוז, הכול מסריח שם. ואתה כזה לא יודע בכלל מה המטרה, מתי מחזירים אותם, אם מחזירים אותם. הלכתי למטבח זריז, הבאתי להם מילקי, אני יושב איתם שם ואני מנסה לשחק איתם עם כדור, קצת להצחיק אותם. הוא בוכה ומנגב את הדמעות אבל קצת צוחק גם. ואני זוכר כזה שבאים חבר'ה מהיחידה והם רואים אותי כזה מביא להם מילקי, משחק איתם והם כזה צוחקים: *** השמאלני, כאילו זה מצחיק להיות נחמד לילדים האלה בגלל שהם ערבים. זה נורא הרגיז אותי שכאילו איך זה... עזבו, לא אכפת לי שצוחקים עליי, אבל איך זה מצחיק שהילדים... למה רק אני מבין שזה דפוק שיש פה שני ילדים בני 5 שחטפו אותם והם בוכים והם לא יודעים מה הולך איתם והם לא יודעים איפה הם. הם תקועים פה באיזה בית עם מישהו עם נשק וזה עוד מצחיק אתכם שאני נחמד אליהם? מה, אתם מה, כאילו, הם ג'וקים? אתה לא צריך להיות נחמד אליהם? מה נסגר? למה אף אחד לא מבין שזה דפוק? ככה הרגשתי. ירדה השמש בערב ופשוט החזירו אותם מאיפה שלקחו אותם. לא דאגו לדבר עם האבא או מישהו.

לא הודיעו לאף אחד על זה?לא הודיעו לאף אחד. זה היה מין עונש אני זוכר, כדי שלא יעשו את זה שוב, שילמדו את הלקח, שלא יביאו לשם את הילדים כאילו. אז כזה ניקח אותם, נחזיר אותם ואז הם לא יבואו יותר לגדר.